NDS analyzuje možné dôsledky pokuty za poistné zmluvy

NETKY.SK • 24 Máj 2013, 13:43 • 2 min
NDS analyzuje možné dôsledky pokuty za poistné zmluvy

BRATISLAVA - Národná diaľničná spoločnosť (NDS) v prípade pokuty vo veci poistných zmlúv, ktorú 23. mája udelil Výbor NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií Milanovi Gajdošovi a Danielovi Makovi z NDS, analyzuje možné dôsledky zatiaľ nedoručeného rozhodnutia výboru.

slovakia

left justify in out

"V záujme ochrany NDS, resp. majetku štátu, pripravuje NDS také riešenie, ktoré nevystaví majetok NDS, ani majetok štátu, do rizika z dôvodu prípadných škôd spôsobených členmi orgánov spoločnosti a zadosťučiní rozhodnutiu parlamentného výboru," informoval agentúru SITA hovorca Národnej diaľničnej spoločnosti Marcel Jánošík. 

Parlamentným výborom posudzovaná poistná zmluva ani žiadna iná zmluva NDS podľa Jánošíka nekryje pokuty verejným funkcionárom udelené parlamentným výborom. NDS tak reaguje na februárové vyhlásenie predsedu výboru pre nezlučiteľnosť funkcií Miroslava Beblavého (SDKÚ-DS), podľa ktorého "najväčšie absurdum zmluvy je to, že ak im my tú pokutu udelíme, aj tá je poistným plnením a bude ju platiť poisťovňa za nich". 

Výbor pre nezlučiteľnosť funkcií udelil dvom funkcionárom NDS Milanovi Gajdošovi a Danielovi Makovi pre poistné zmluvy pokutu vo výške 12-násobku mesačného platu. Manažment NDS v júni 2012 uzavrel miliónovú poistnú zmluvu proti spôsobeným škodám. Zmluva, za ktorú NDS z peňazí daňových poplatníkov v priebehu troch rokov zaplatí takmer milión eur, kryje manažérov a riadiacich zamestnancov spoločnosti v prípade akýchkoľvek škôd, ktoré spôsobia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies