NBÚ plánuje kúpiť bezpečný komunikačný systém za takmer pol milióna

NETKY.SK • 6 August 2013, 08:31 • 2 min
NBÚ plánuje kúpiť bezpečný komunikačný systém za takmer pol milióna

BRATISLAVA - Národnému bezpečnostnému úradu (NBÚ) má dodať akciová spoločnosť Silentel bezpečný komunikačný systém.

slovakia

left justify in out

Ten umožní komunikáciu prostredníctvom bežne dostupných mobilných zariadení, teda telefónov, a zabezpečí ochranu utajovaných skutočností do stupňa utajenia vyhradené, vrátane tohto stupňa. Vyplýva to z oznámenia o dobrovoľnej transparentnosti ex ante, ktoré uverejnil NBÚ vo vestníku verejného obstarávania. „Ide o oznámenie zámeru uzavrieť zmluvu. K uzavretiu zmluvy môže prísť až po uplynutí stanovenej odkladnej lehoty,“ uviedla hovorkyňa NBÚ Blažena Zimanová. V ozname je informácia, že odvolanie v prípade tejto zákazky je možné podať v lehote do 11 dní odo dňa zverejnenia oznámenia.

NBÚ má za systém zaplatiť 493,2 tisíca eur bez DPH, pričom mierne ušetrí oproti pôvodným plánom. Prvotná predpokladaná celková hodnota zákazky bola plánovaná na 503,4 tisíca eur bez DPH. Na výber dodávateľa systému zvolili rokovacie konanie bez uverejnenia oznámenia o vyhlásení verejného obstarávania, resp. výzvy na súťaž. Tovar totiž môže z technických dôvodov poskytnúť len určitý dodávateľ. Predmetom zákazky je dodanie systému šifrovej ochrany informácií SILENTEL, ktorý je podľa zákona o ochrane utajovaných skutočností jediný spôsobilý chrániť hlasovú a dátovú komunikáciu prostredníctvom bežne dostupných mobilných telefónov. Podľa zákona o autorskom práve má výhradné práva na dodávku tohto komunikačného systému spoločnosť Silentel.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies