NBS podozrieva bývalé vedenie Rapid life z pokračovania v páchaní trestnej činnosti

NETKY.SK • 8 August 2017, 15:49 • 2 min
NBS podozrieva bývalé vedenie Rapid life z pokračovania v páchaní trestnej činnosti

BRATISLAVA - Bývalých členov predstavenstva poisťovne Rapid life a s nimi spojené osoby centrálna banka podozrieva z pokračovania v páchaní trestnej činnosti.

slovakia

left justify in out

Ako uviedla Národná banka Slovenska vo svojom vyhlásení, tieto osoby vyvíjajú tlak a zastrašujú nútenú správkyňu s cieľom zabrániť plynulému priebehu nútenej správy. „NBS opätovne pripravuje doplnenie trestných oznámení,“ konštatuje centrálna banka.

NBS vo svojom vyhlásení reaguje na otázky médií týkajúce sa zmluvy o poskytovaní právnych služieb, ktorú uzavrela 17. júla tohto roka s právnikom Tomášom Borecom a Advokátskou kanceláriou Ecker-Kán & Partners. Táto zmluva sa podľa centrálnej banky týka poskytovania právnych služieb v súvislosti s jej zastupovaním v dovolacom konaní pred Najvyšším súdom SR, zastupovaním pred Ústavným súdom SR, pred Európskym súdom pre ľudské práva, pred Súdnym dvorom Európskej únie a v ďalšom konaní pred všeobecnými súdmi v tejto veci.

Spor, ktorý vedie centrálna banka na súdoch so spoločnosťou Rapid life životná poisťovňa však podľa vyhlásenia NBS nesúvisí s výkonom nútenej správy v tejto poisťovni.

 

„Spor medzi spoločnosťou Rapid life životná poisťovňa, a. s. a Slovenskou republikou v zastúpení NBS, a tiež predmetná zmluva, nijakým spôsobom nesúvisia ani s osobou nútenej správkyne,“ dodáva centrálna banka.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona