NBS neposkytuje občanom zmenárenské služby pri cudzích menách

NETKY.SK • 4 November 2015, 10:17 • 2 min
NBS neposkytuje občanom zmenárenské služby pri cudzích menách

BRATISLAVA - Národná banka Slovenska (NBS) neposkytuje žiadne zmenárenské služby. Upozorňuje, že cudziu menu od verejnosti nenakupuje ani nepredáva a ani nezamieňa poškodené bankovky a mince cudzích mien.

slovakia

left justify in out

Slovenská centrálna banka cestujúcim do zahraničia odporúča, aby si vopred overili, či si bankovky alebo mince krajiny, do ktorej vycestujú, môžu spätne vymeniť v niektorej z bánk na Slovensku.

 

"Vzhľadom na zvýšený počet žiadostí o výmenu cudzích mien v NBS pripomíname, že ani cudziu menu frekventovaných dovolenkových destinácií, akými sú napríklad egyptské libry, turecké líry, tuniské dináre, centrálna banka nevymieňa," uviedol v správe pre médiá tlačový odbor NBS.

 

Niektoré zahraničné meny nie je možné zameniť ani v bankách alebo zmenárňach na území Slovenska, ale len v krajinách, kde tieto meny platia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies