NBA: Wilkinsovi odhalia v Atlante sochu

NETKY.SK • 17 September 2014, 10:41 • 2 min
NBA: Wilkinsovi odhalia v Atlante sochu

ATLANTA - Dvadsaťjednotka dvanásteho najlepšieho strelca v dejinách basketbalovej NBA Dominiqua Wilkinsa už vyše desaťročie visí pod stropom atlantskej haly a bývalá hviezda Hawks sa od klubu dočká ďalšej významnej pocty - sochy pred Philips Arenou. "Jastrabi" skulptúru slávnostne odhalia 6. marca 2015. Informoval o tom web The Score.

slovakia

left justify in out

Jeden z najlepších smečiarov v histórii NBA strávil v Atlante podstatnú časť kariéry (1982 - 1994), stále drží klubové rekordy v počte odohraných zápasov, minút aj nastrieľaných bodov. Jeho dres slávnostne vytiahli pod strechu haly už v roku 2001. 

 

Vrátane krátkych zastávok v Los Angeles Clippers, Bostone, San Antoniu a Orlande odohral Wilkins dohromady 1074 stretnutí v základnej časti, v ktorých nasúkal 26 668 bodov (priemer na 24,8 na jeden duel). V play-off nastúpil 56-krát. S reprezentáciou USA, do ktorej vtedy patrili Shaquille O'Neal, Reggie Miller, Shawn Kemp, Dan Majerle či Alonzo Mourning, triumfoval na majstrovstvách sveta v Kanade 1994. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies