NBA: Wade odchádza po 13 rokoch z Miami, bitku o jeho služby vyhralo Chicago

NETKY.SK • 7 Júl 2016, 08:41 • 2 min
NBA: Wade odchádza po 13 rokoch z Miami, bitku o jeho služby vyhralo Chicago

MIAMI - Americký basketbalista a jedna z legiend zámorskej NBA Miami Heat Dwayne Wade sa rozhodol po trinástich rokoch vyskúšať pôsobenie v inom tíme. Súboj o jedného z najžiadanejších hráčov na voľnom trhu nakoniec vyhral klub Chicago Bulls.

slovakia

left justify in out

"Nebolo to ľahké rozhodnutie, ale cítim, že som urobil správne pre seba a svoju rodinu," napísal Wade v liste smerovanému svojmu bývalému zamestnávateľovi. Aj napriek medializovaným informáciám sa očakávalo, že Wade nakoniec podpíše s Heat, podobne ako v minulom roku. Lenže vedenie klubu ponúklo až v poslednej chvíli dvojročnú zmluvu na 40 miliónov amerických dolárov, v Chicagu si však nakoniec príde až na 47 miliónov amerických dolárov.

 

O držiteľa troch majstrovských prsteňov, najužitočnejšieho hráča finálovej série 2006 a dvanásťnásobného účastníka All Stars zápasu mali záujem aj New York Knicks, Milwaukee Bucks a Denver Nuggets. "Vyrastať pri pozeraní Bulls ma inšpirovalo na ceste stať sa basketbalistom. Nikdy som nezabudol, skadiaľ som prišiel. Som vďačný, že budem mať možnosť hrať za tím, ktorý naštartoval moju lásku k tejto hre."

 

Vedenie Chicaga urobili kvôli Wadeovi aj dve zmeny v hráčskom kádri. Do Los Angeles Lakers poslali skúseného veterána Joseho Calderona výmenou za budúce možnosti výberu v druhom kole draftu. Pre španielskeho basketbalistu ide v poradí už o druhú tímovú zmenu v priebehu menej ako dvoch týždňov. Výmenou Calderona si uvoľnili v platovom strope takmer 8 miliónov amerických dolárov.

 

Z Bulls odchádza aj Mike Dunleavy, ten si na seba navlečie dres úradujúceho šampióna NBA Clevelandu Cavaliers.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies