NBA: Vráť sa domov, vábia Bryanta do Kalábrie

NETKY.SK • 10 December 2015, 11:56 • 2 min
NBA: Vráť sa domov, vábia Bryanta do Kalábrie

REGGIO DI CALABRIA - Basketbalový klub Viola Reggio Calabria prehovoril do duše Kobeho Bryanta, aby ešte poriadne zvážil avizovaný koniec kariéry. A vrátil sa na jej sklonku do Talianska. V aktuálne druholigovom tíme si zaumienili zabrnkať 37-ročnému Američanovi na citlivú strunu. Na klubový server umiestnili jeho fotografiu z roku 1986 a pripojili dojímavý list.

slovakia

left justify in out

"Na obrázku je osemročný chlapec, čo hrdo nosí dres s nápisom Viola Reggio Calabria. Vtedy neznámy, ale predurčený na veľké veci. Ten osemročný chlapec si bol ty, Kobe," píše sa v úryvku na klubovom webe Violy.

Bryant sa ako šesťročný s rodinou presťahoval na Apeninský polostrov. Rýchlo si osvojil tamojší životný štýl a plynule hovoril po taliansky. Jeho otec Joe "Jellybean" Bryant bol hviezdou Violy a stále drží rekord v počte nastrieľaných bodov v jednom zápase - 69.

"Kým svet na teba, Kobe, samozvanú Čiernu mambu, hľadí s obdivom, ty budeš pre nás stále dieťa z Reggio Calabria. Magickú krásu rodiny Viola stelesňuje chlapec na fotografii. História klubu sa začala písať pred 49 rokmi. Vznešenosť, s akou ju pomáhal tvoriť tvoj otec, nie je len sladká nostalgická spomienka, ale skutočná realita. A skutočnosťou je aj DNA Violy, ktorej nositeľmi sú potomkovia tejto generácie," píše sa ďalej v liste.

Kobe Bryant nedávno už aj oficiálne potvrdil, že dvadsiata sezóna v drese Los Angeles Lakers bude jeho posledná v úspešnej kariére. Získal päť titulov šampióna v NBA a skončí ako tretí najlepší strelec v jej dejinách. "Počas dvadsiatich veľkolepých rokov si všetkým demonštroval, čoho je schopný basketbal - od pláží na pobreží až po vyprahnutú púšť. Tu, v skvelom klube pri Messinskej úžine, budeš mať vždy domov. Možno je náš sen príliš odvážny, ale možno je len rovnaký, aký nevedomky sníval osemročný chlapec na obrázku. Chceme, aby si sa vrátil domov, aby si hájil naše farby, aby si reprezentoval mesto. Tak ako v minulosti tvoj otec. Čierno-oranžový dres s menom Bryant na chrbte tu na teba čaká," píše sa v závere listu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies