NBA: Veterán David West sa vzdal desiatich miliónov, aby zvýšil šancu na titul

NETKY.SK • 15 Október 2015, 15:53 • 2 min
NBA: Veterán David West sa vzdal desiatich miliónov, aby zvýšil šancu na titul

SAN ANTONIO - Basketbalový veterán David West sa v lete ocitol na životnej križovatke. Otec dvoch detí si na základe hráčskej opcie v zmluve mohol zvoliť pokračovanie kariéry v Indiane, čo by mu zaručilo slušný príjem 12 miliónov dolárov. Tridsaťpäťročný pod košom operujúci krídelník sa však rozhodol vzdať lukratívneho zárobku a prikývol na ponuku San Antonia, kde zarobí veteránske minimum 1,5 milióna.

slovakia

left justify in out

"Počas celej kariéry som strategicky uvažoval, čo spraviť s peniazmi a ako ich rozumne investovať. Budúcnosť je v tomto smere svetlá, takže keď došlo na rozhodovanie, povedal som si, že v tomto bode to už nie je o financiách, ale o hľadaní priaznivého basketbalového prostredia, kde sa môžem niečo naučiť a bojovať v absolútnej špičke. A Spurs v nej nechýbajú rok čo rok," vyznal sa v rozhovore pre USA Today dvojnásobný účastník Zápasu hviezd s kariérnym priemerom 15,5 bodu a 7,2 doskoku na jeden duel. O novom klube skonštatoval: "Celý život som bol jeho fanúšikom. Teraz sa mi otvorila príležitosť priučiť sa čomusi od Duncana, Ginóbiliho, Parkera a, samozrejme, kouča Popovicha. Nadobudol som pocit, že toto miesto je pre mňa tá najlepšia voľba."

 

David West odohral v základnej časti NBA 815 zápasov za New Orleans a Indianu, 72 v play-off. Počas kariéry zarobil zhruba 87 miliónov USD. V novom pôsobisku bude mať viac než súcu konkurenciu v osobách Tima Duncana, LaMarcusa Aldridgea či Borisa Diawa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies