NBA: Veľká výmena Chicaga a New Yorku, Knicks získali Rosea

NETKY.SK • 23 Jún 2016, 09:46 • 2 min
NBA: Veľká výmena Chicaga a New Yorku, Knicks získali Rosea

NEW YORK - Najužitočnejší hráč zámorskej NBA z roku 2011 Derrick Rose mení po ôsmich rokoch klubové farby. Chicago Bulls vymenili 27-ročného basketbalistu v rámci veľkej výmeny do New Yorku Knicks. Informáciu priniesol oficiálny ligový web.

slovakia

left justify in out

"Je to veľký deň pre nás a našich fanúšikov. Derrick je jeden z najlepších rozohrávačov NBA, ošľahaný mnohými play off zápasmi. Dodá nášmu tímu úplne novú dynamiku," povedal k hviezdnej posile tréner Knicks Jeff Hornacek. New York okrem Rosea získal rozohrávača Justina Holidaya, výber v druhom kole budúcoročného draftu a Tonyho Wrotena, ktorého však klub už stihol prepustiť.

 

Do Chicaga putuje v rámci výmeny trojica Robin Lopez, Jose Calderon a Jerian Grant. Aj napriek početným zraneniam patrí nová akvizícia New Yorku stále k špičke zámorskej NBA, čo Rose potvrdil priemerom 16,4 bodu na zápas v sezóne 2015/2016. Pre Knicks je to prvý veľký trejd pod súčasným prezidentom basketbalových operácií Philom Jacksonom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies