NBA: V Clevelande rozhodol Boston o víťazstve v záverečnej sekunde duelu

NETKY.SK • 22 Máj 2017, 12:27 • 2 min
NBA: V Clevelande rozhodol Boston o víťazstve v záverečnej sekunde duelu

Cleveland - Basketbalisti Bostonu Celtics zvíťazili v treťom stretnutí finále play off Východnej konferencie NBA na palubovke Clevelandu Cavaliers 111:108 a stav série znížili na 1:2 na zápasy. Cavaliers tak prišli o 13-zápasovú víťaznú sériu v play off.

slovakia

left justify in out

O triumfe hostí rozhodol v záverečnej sekunde duelu Avery Bradley, ktorý trafil spoza trojkového oblúka. Lopta sa po jeho strele štyrikrát odrazila od obruče a potom zapadla do koša. Celtics tak dovŕšil výborný obrat, keď ešte v tretej štvrtine prehrávali o 21 bodov.

 

V ich drese sa najviac darilo Marcusovi Smartovi, ktorý premenil sedem trojkových pokusov a celkovo nazbieral 27 bodov. Bradley mal na konte o sedem menej. Boston hral bez zraneného lídra Isaiaha Thomasa, ktorý má problémy s bokom a v play off si už nezahrá.

 

"Dnes musel každý z nás pozdvihnúť svoj výkon, keďže jeden z našich bratov nemohol hrať. Naša láska a podpora smeruje k Isaiahovi, prijali by sme si, aby tu dnes bol. No musíme bojovať aj bez neho," povedal Smart.

 

"Naši chlapci sú nabudení a chcú hrať. Máme svoj cieľ a máme tu húževnatých a súťaživých hráčov, ktorí si museli vybojovať svoje miesto v tejto súťaži," povedal tréner Bostonu Brad Stevens.

 

V drese Clevelandu zaznamenali najviac bodov Kyrie Irving (29) a Kevin Love (28). Nedarilo sa hviezdnemu LeBronovi Jamesovi, ktorý zažil jeden zo svojich najhorších zápasov v play off, zaznamenal len 11 bodov a šesťkrát stratil loptu.

Štvrtý duel je na programe v noci na stredu na ihrisku Cavaliers.

 

play off NBA /na štyri víťazstvá/

 

tretí zápas finále Východnej konferencie

CLEVELAND CAVALIERS - BOSTON CELTICS 108:111 (35:24, 31:26, 21:32, 21:29)

Najviac bodov: Irving 29, Love 28 (10 doskokov), Thompson 18 (13 doskokov) - Smart 27, Bradley 20, Horford 16, 20.562 divákov.

/stav série: 2:1/

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona