NBA: Titul už neujde Clevelandu, LeBron bude znova MVP

NETKY.SK • 23 Október 2015, 14:55 • 2 min
NBA: Titul už neujde Clevelandu, LeBron bude znova MVP

NEW YORK - Hoci Golden State Warriors prežili štatisticky najvydarenejšiu sezónu od čias Jordanovho Chicaga, podľa mienky generálnych manažérov klubov basketbalovej NBA nezopakujú svoj triumf a z prvenstva sa premiérovo v histórii budú v júni budúceho roka radovať v Clevelande.

slovakia

left justify in out

 Až 53,6 percenta funkcionárov všetkých 30 tímov v tradičnej predsezónnej ankete verí v zisk titulu Cavaliers, ktorí vo vyvrcholení minulého ročníka podľahli Warriors 2:4 na zápasy. Druhé najvyššie šance dávajú GM tímov San Antoniu (25 %), až tretie je Golden State (17,9 %).

 

Podľa ich mienky sa najužitočnejším hráčom sezóny 2015/2016 znova stane LeBron James, ktorý ocenenie MVP získal už štyrikrát v kariére. Dostal 39,3 percenta hlasov. Solídnu šancu má aj Anthony Davis z New Orleans (25 %). Ideálnu päťku podľa pozícií v súčasnej NBA tvoria Chris Paul, James Harden, LeBron James, Anthony Davis a Marc Gasol. V lete sa podľa mienky generálnych manažérov najlepšie činili v San Antoniu - Spurs vyhrali bitku o najžiadanejšieho muža na scéne LaMarcusa Aldridgea, pod kôš získali aj veterána Davida Westa či srbského obra Bobana Marjanoviča. Ocenenie "Nováčik roka" by mal podľa GM získať Jahlil Okafor z Philadelphie (44,8 %), ale solídne šance má aj Minnesoťan Karl-Anthony Towns (34,5 %). Práve on by mal byť po piatich sezónach najlepším basketbalistom spomedzi súčasných prvoročiakov.

 

Z hľadiska defenzívy je prvou voľbou manažérov Kawhi Leonard zo San Antonia (27,6 %), medzi trénermi dominuje jeho kouč Gregg Popovich (až 93,1 %), ktorý je zároveň najlepším motivátorom (48,3 %). Najväčšou pasiou je pre GM sledovať hru Golden State (93,1 %), ktoré aj najviac využíva výhodu domáceho prostredia (65,5 %). Russell Westbrook z Oklahomy je najatletickejším hráčom v súťaži (34,5 %), v rýchlosti hry s loptou nemá konkurenciu John Wall z Washingtonu (53,4 %), bez nej sa tradične najlepšie pohybuje Kyle Korver z Atlanty (69 %).

 

Najlepšie prihrávky rozdáva spoluhráčom Chris Paul z LA Clippers (71,4 %), ktorý má podľa manažérov aj najvyššie basketbalové IQ (46,4 %). Z lavičky je pre tím najväčším prínosom Andre Iguodala z Golden State (37,9 %). Najlepším cudzincom v NBA je španielsky pivot Memphisu Marc Gasol (62,1 %) pred svojím bratom Pauom zo Chicaga (17,2 %). Najlepším hráčom nepôsobiacim v profilige je Chorvát Dario Šarič z tureckého klubu Anadolu Efes (28,6 %) pred Srbom Milošom Teodosičom z CSKA Moskva (21,4 %). Informácie zverejnil oficiálny server nba.com.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies