NBA: Súdny spor Sterlinga s vedením NBA blokuje predaj LA Clippers

NETKY.SK • 9 Jún 2014, 09:55 • 2 min
NBA: Súdny spor Sterlinga s vedením NBA blokuje predaj LA Clippers

SAN ANTONIO - Jedinou a poslednou prekážkou pri predaji basketbalového klubu Los Angeles Clippers za 2 miliardy dolárov je fakt, že kritizovaný majiteľ Donald Sterling vedie súdny spor s NBA. Pre agentúru Reuters to uviedol komisár NBA Adam Silver.

slovakia

left justify in out

Osemdesiatročný Sterling prišiel o svoju pozíciu potom, čo sa na verejnosť dostal telefonický rozhovor s jeho priateľkou, v ktorom prejavil rasistické názory na basketbalistov tmavej pleti. Tí paradoxne tvoria aj väčšinu tímu Clippers.

 

Sterling potom 30. mája zažaloval vedenie NBA a Silvera v snahe získať miliardu dolárov za poškodené meno a spôsobené škody. To nasledovalo len krátko potom, čo vedenie profiligy schválilo obchod s jeho odlúčene žijúcou manželkou, ktorá je spoluvlastníčkou klubu.  Novým majiteľom klubu sa má stať bývalý výkonný šéf Microsoftu Steve Ballmer.

 

O niekoľko dní neskôr Sterlingov právnik Max Blecher uviedol, že jeho klient súhlasil s predajom a je pripravený odstúpiť aj od súdneho sporu. Lenže Silver tvrdí, že celá kauza sa má ešte len riešiť a preto sa predaj klubu zastavil pri poslednom kroku. "Takmer je to už hotové. Ešte chýba posledný kúsok do mozaiky a to je súdny spor, ktorý Donald rozbehol proti NBA a mne osobne," povedal Silver.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona