NBA: Sudca rozhodol, že Sterlingova manželka môže predať Los Angeles Clippers

NETKY.SK • 29 Júl 2014, 07:47 • 2 min
NBA: Sudca rozhodol, že Sterlingova manželka môže predať Los Angeles Clippers

LOS ANGELES - Manželka majiteľa Los Angeles Clippers Shelly Sterlingová má právo predať klub zámorskej basketbalovej NBA za dva milióny dolárov.

slovakia

left justify in out

Tak rozhodol kalifornský sudca Michael Levanas. Vedenie ligy v máji suspendovalo súčasného vlastníka kalifornského tímu Donalda Sterlinga za jeho rasistické výroky na adresu afro-amerických hráčov a nariadilo odpredaj klubu inej osobe.
      

Sterlingova manželka ako menšinová vlastníčka sa dohodla na obchode s bývalým šéfom exekutívy softvérového gigantu Microsoft Stevom Ballmerom, ktorý súhlasil s kúpnou cenou dve miliardy dolárov. Proti však bol Sterling a obrátil sa na súd. "Shelly Sterlingová má právo zaujať pozíciu administrátora rodinného trustu, ktorý vlastní Los Angeles Clippers," citovali Levanasa zámorské médiá. Sterlingová chcela porote dokázať, že jej manžel v súvislosti s Alzheimerovou chorobou trpí aj miernou formou demencie a podľa nej tak nie je právne spôsobilý rozhodovať o osude klubu. Levanas uviedol, že Sterlingov zdravotný stav skúmali dvaja doktori a označili ho za mentálne nespôsobilého.
      

Sterlingová sa po oznámení rozhodnutia pred súdnou miestnosťou neubránila slzám. "Vyhráme, nech už je to akýmkoľvek spôsobom. Robím iba to, čo musím robiť," povedala 79-ročná Američanka pre akreditované médiá. Sterlingoví právni zástupcovia sa proti verdiktu súdu mienia odvolať. "Toto ešte nebola záverečná bitka, iba prvá časť dlhej vojny," uviedol Sterlingov obhajca Bobby Samini.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona