NBA: Stockton asistentom trénerky v dievčenskom tíme

NETKY.SK • 28 Október 2015, 09:37 • 2 min
NBA: Stockton asistentom trénerky v dievčenskom tíme

SPOKANE - Člen Siene slávy basketbalovej NBA John Stockton sa stal asistentom trénerky v dievčenskom tíme Montana State University (MSU). S hlavnou kormidelníčkou Triciou Binfordovou sa dohodol na spolupráci na ročník 2015/2016.

slovakia

left justify in out

"Kontaktovala ma s otázkou, či by som mal záujem. Som nadšený možnosťou práce s deťmi. Tím som tri roky sledoval, bavilo ma to. Na jar som mal možnosť lepšie spoznať kolektív a upevniť vzťahy počas tripu na Bahamy. Bude zábava pracovať s touto skupinou," vyhlásil na oficiálnom webe MSU 53-ročný Stockton.


Rodák z washingtonského Spokane je s 15 806 asistenciami najlepšie prihrávajúcim basketbalistom v histórii NBA. Člen amerického Dream Teamu na olympijských hrách v Barcelone 1992 bol všetkých 19 sezón na klubovej úrovni verný farbám Utahu Jazz, za ktorých odohral 1504 stretnutí v základnej časti a 182 v play-off. Preslávila ho skromnosť, odolnosť a príkladná pracovná morálka. Dosiahol kariérny priemer 13,1 bodu, 10,5 asistencie a 2,2 získanej lopty na zápas. Bol dvorným rozohrávačom Karla Malona a spoločne s Jeffom Hornacekom dotiahli Jazz až do finále NBA v rokoch 1997 a 1998, kde však v oboch prípadoch neúspešne čelili Jordanovmu Chicagu.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies