NBA: Sterlingová zvažuje päť ponúk na odpredaj Clippers

NETKY.SK • 29 Máj 2014, 12:50 • 2 min
NBA: Sterlingová zvažuje päť ponúk na odpredaj Clippers

LOS ANGELES - Manželka majiteľa basketbalistov Los Angeles Clippers Donalda Sterlinga Rochelle zvažuje päť ponúk na odpredaj kalifornského klubu. Ako informovala agentúra AP, záujem prejavilo päť finančných skupín.

slovakia

left justify in out

Ak k dohode o predaji klubu príde do utorka, vedenie ligy zruší plánované zasadnutie Rady guvernérov NBA. Na mítingu majú majitelia zvyšných 29 tímov súťaže hlasovať o vylúčení Sterlinga z ligových štruktúr, čo by v jeho prípade zároveň znamenalo zrušenia vlastníctva Clippers. Zdroj agentúry AP nešpecifikoval mená či profesie záujemcov, ale potvrdil, že kúpna cena za klub sa môže vyšplhať až na hranicu dvoch miliárd dolárov. Sterling kúpil Clippers v roku 1981 za 12,5 milióna USD.
     

Do samotného procesu predaja by sa mal zapojiť i Sterling. A to aj napriek tomu, že vedenie ligy zakázalo excentrickému miliardárovi za jeho rasistické výroky akýmkoľvek spôsobom rozhodovať o budúcnosti klubu. "Pán Sterling je stále vlastníkom Clippers a bez jeho súhlasu k nijakému predaju nepríde," uviedol jeho právnik Bobby Samini. Jeho slová sú však v rozpore s listom, ktorý agentúra AP obdržala 22. mája. V ňom ďalší zo Sterlingových právnikov píše, že jeho klient poveril svoju manželku Rochelle právom rokovať s vedením NBA o predaji Clippers. List obsahuje vetu "čítal a potvrdil", ako aj Sterlingov podpis.
     

Vedenie ligy uprednostňuje nenútený predaj klubu. Viceprezident NBA pre komunikáciu Mike Bass uviedol, že je takmer nemožné, aby sa celá transakcia udiala do utorka. Zároveň však dodal, že ak dôjde k dohode o budúcom predaji, liga je ochotná dať obom stranám viac času na vyjednávanie.
     

Sterling čelil masívnej vlne kritiky po zverejnení audionahrávky jeho telefonického rozhovoru, v ktorom svojej bývalej priateľke povedal, aby na zápasy Clippers nevodila "čiernych ľudí". Menovite spomenul aj legendárneho basketbalistu Earvina "Magica" Johnsona. Za poškodzovanie dobrého mena ligy a jej hráčov dostal Sterling od vedenia NBA doživotný dištanc a pokutu 2,5 milióna dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies