NBA: Sterlingova manželka si chce Clippers nechať

NETKY.SK • 9 Máj 2014, 09:48 • 2 min
NBA: Sterlingova manželka si chce Clippers nechať

LOS ANGELES - Do hry o budúcnosť basketbalového klubu Los Angeles Clippers vstúpila manželka doterajšieho majiteľa Donalda Sterlinga, ktorého sa súťaž snaží vypudiť pre jeho rasistické názory.

slovakia

left justify in out

Shelly Sterlingová môže prekaziť plány vedenia NBA prinútiť Sterlinga k predaju organizácie a nájsť Kalifornčanom nového vlastníka. Podľa právnika Piercea O'Donnella sa jeho klientka odmieta vzdať 50-percentného podielu. "Ako právni zástupcovia budeme vehementne brániť jej vlastnícke práva," uviedol O'Donnell.

 

Sterlingová podľa neho nemá záujem podieľať sa na riadení klubu, chce získať novú skupinu investorov a zostaviť profesionálny tím manažérov. 

 

Manželia Sterlingovci žijú už rok v odluke a Shelly uvažuje o rozvode. Niet sa jej čo čudovať, jej manžel sa netajil pomerom s V. Stivianovou a zdiskreditoval ho práve záznam telefonického rozhovoru s milenkou. V ňom na ňu rasisticky naliehal, aby nevodila "čiernych ľudí" na zápasy Clippers a nevystatovala sa na sociálnych sieťach známosťami tohto druhu. Konkrétne ho popudila fotografia Stivianovej s Magicom Johnsonom. Obchodník s realitami Sterling je majiteľom tímu od roku 1981. Po vlaňajšom úmrtí vlastníka Los Angeles Lakers Jerryho Bussa je najdlhšie pôsobiacim vlastníkom klubu v rámci súťaže. 

 

Komisár NBA Adam Silver doživotne zakázal Sterlingovi pôsobenie v súťaži a vyrubil mu pokutu 2,5 milióna dolárov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies