NBA: Sterlinga obvinili z poškodzovania súťaže

NETKY.SK • 20 Máj 2014, 10:38 • 2 min
NBA: Sterlinga obvinili z poškodzovania súťaže

NEW YORK - Basketbalová NBA obvinila majiteľa klubu Los Angeles Clippers Donalda Sterlinga, že poškodil súťaž a jej ďalších účastníkov svojimi rasistickými vyjadreniami.

slovakia

left justify in out

Obsahom súkromného telefonátu s milenkou vraj navyše narušil vzťahy NBA s fanúšikmi a obchodnými partnermi. V utorok 3. júna Sterling predstúpi pre Radu guvernérov, ktorá ho môže trojštvrtinovou väčšinou prinútiť k predaju Clippers.

 

"Všetky tieto kroky vedú k ukončeniu pôsobenia pán Sterlinga v NBA, ako sa o tom píše v stanovách súťaže a v súvisiacich dohodách," oznámila NBA. 

 

Komisár Adam Silver už uložil Sterlingovi doživotný zákaz pôsobenia v lige, pokutu 2,5 milióna dolárov a vyvíja na neho nátlak smerujúci k predaju organizácie, ktorú kúpil v roku 1981. Realitný magnát má do 27. mája čas odpovedať na obvinenie a pripraviť si prezentáciu pred Radou guvernérov. Tá by mala zasadnúť dva dni pred začiatkom finálovej série v New Yorku. Sterlingov advokát Maxwell Blecher požiadal o trojmesačný odklad a vyhlásil, že jeho mandant pokutu nezaplatí. Silver je presvedčený, že bude mať k dispozícii potrebných 23 z 29 hlasov. 

 

Plány NBA by mohla zhatiť Sterlingova manželka Shelly, ktorá si chce ponechať 50-percentný podiel v Clippers. Podľa NBA však nie je v práve. "Stanovy NBA hovoria, že keď trojštvrtinová väčšina majiteľov vylúči zo svojich radov vlastníka s kontrolným balíkom, ruší sa tým zároveň majetková účasť všetkých ostatných osôb. Nezáleží na vzťahu k väčšinovému vlastníkovi, v akom sa takéto osoby nachádzajú. Také sú pravidlá, s ktorými súhlasil každý, kto sa stal majiteľom klubu NBA," reagoval už dávnejšie na Sterlingovej vyhlásenie hovorca NBA Mike Bass. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona