NBA: Sterling nesúhlasí s predajom Clippers, ide sa súdiť

NETKY.SK • 10 Jún 2014, 10:36 • 2 min
NBA: Sterling nesúhlasí s predajom Clippers, ide sa súdiť

LOS ANGELES - Donald Sterling si to rozmyslel, odmietol dať súhlas s predajom klubu basketbalovej NBA Los Angeles Clippers a žaluje súťaž. Chce si vysúdiť miliardu dolárov.

slovakia

left justify in out

Organizácia, ktorú vlastnil 33 rokov, má prejsť za 2 miliardy dolárov do rúk bývalého výkonného riaditeľa Microsoftu Steva Ballmera. Obchod  dohodla jeho manželka Shelly po tom, ako vedenie NBA exemplárne potrestalo Sterlinga za jeho rasistické vyjadrenia v súkromnom rozhovore s milenkou. Komisár Adam Silver mu uložil doživotný zákaz pôsobenia v lige, pokutu 2,5 milióna dolárov a vyvinul na neho nátlak k predaju.

 

"Dostali sme pokyn, aby sme pokračovali v procedúrach súvisiacich so žalobou," uviedol Sterlingov právny zástupca Maxwell Blecher. 

 

Sterling predminulý týždeň zažaloval NBA na federálnom súde pre porušenie jeho ústavných práv. Odvolal sa pri tom na protizákonnosť nahrávky jeho hádky s V. Stivianovou, v ktorom zazneli z jeho úst slová urážajúce čiernu rasu. Zverejnenie nahrávky spustilo celú aféru. Podľa NBA realitný magnát poškodil súťaž a jej ďalších účastníkov. 

 

Blecher ešte minulý týždeň tvrdil, že žalobu na federálny súd stiahnu, Sterling bol ochotný podpísať zmluvu o predaji. Postoj zmenil po tom, ako sa dozvedel, že NBA odmietla stiahnuť sankcie prijaté voči nemu. 

 

Transakcia by napriek Sterlingovmu odporu mal vstúpiť do platnosti, ešte ju musí schváliť Rada guvernérov NBA, stať sa tak môže v polovici júla. Shelly Sterlingová si pravdepodobne ponechá 10-percentný podiel v organizácii Clippers a zostane s ňou zviazaná ako spoluzakladateľka charitatívnej nadácie na podporu spoločensky znevýhodnených rodín, týraných žien, menšín a mládeže. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies