NBA: Sterling je z doby kamennej, myslí si Magic Johnson

NETKY.SK • 14 Máj 2014, 10:08 • 2 min
NBA: Sterling je z doby kamennej, myslí si Magic Johnson

LOS ANGELES - Donald Sterling patrí so svojimi názormi do doby kamennej, myslí si člen Siene slávy basketbalovej NBA Earvin "Magic" Johnson.

slovakia

left justify in out

Bývalý skvelý rozohrávač Los Angeles Lakers a americkej reprezentácie odpovedal na vyjadrenie majiteľa klubu Los Angeles Clippers zatlačeného do kúta pre jeho rasistické výroky. Sterling sa síce ospravedlnil za svoje slová adresované milenke, v ktorých ju žiadal, aby nevodila na zápasy "čiernych ľudí" a zvlášť Magica Johnsona, ale zároveň spochybnil morálny kredit olympijského víťaza z Barcelony 1992 infikovaného vírusom HIV. Povedal o ňom, že nie je dobrým príkladom pre mládež.

 

"Žije v dobe kamennej. Takéto niečo nemôže o Afroameričanoch alebo Latinoameričanoch povedať. To jednoducho nejde. Myslel som si, že je to vzdelaný a inteligentný človek, keď nadobudol taký majetok, patrí mu basketbalový tím a má všetky predpoklady zmeniť svet. Ale on sa vybral nesprávnym smerom," reagoval Johnson v rozhovore pre Andersona Coopera zo CNN, pred ktorým si pred tým spytoval svedomie Sterling. 

 

Komisár NBA Adam Silver vymeral zbohatlíkovi doživotný zákaz pôsobenia v súťaži, pokutu 2,5 milióna dolárov a vyvíja na neho nátlak smerujúci k predaju klubu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies