NBA: Spoelstra sa angažuje pre Filipíny

NETKY.SK • 14 November 2013, 11:26 • 2 min
NBA: Spoelstra sa angažuje pre Filipíny

MIAMI - Tréner basketbalistov Miami Heat Erik Spoelstra sa pridal k výzve UNICEF na pomoc pre Filipíny postihnuté ničivým supertajfúnom Haiyan. Američanova matka pochádza z Filipín a krajinu viackrát navštívil.

slovakia

left justify in out

Jeden z najhorších tajfúnov v dejinách cez víkend na Filipínach spustošil celé mestá, celkový rozsah škôd bude známy až v najbližších dňoch. Podľa OSN zabila búrka až 10 000 ľudí a 660 000 pripravila o domovy. Najviac postihnuté je mesto Tacloban. V celej oblasti je nedostatok, vody, jedla a liekov. Zúfalí ľudia už vyrabovali niekoľko konvojov s pomocou a rabovanie zaznamenali aj v opustených a poničených obchodoch. Vláda do postihnutých oblastí nasadila armádu a vyhlásila nočná zákaz vychádzania. Do krajiny smeruje medzinárodná pomoc zo všetkých kútov sveta. Finančne sa na nej podieľa aj NBA a jej hráčska asociácia. Klub úradujúceho šampióna súťaže spolu so spoločnosťou Carnival Corporation, ktorej riaditeľ Micky Arison vlastní Heat, prisľúbil milión dolárov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona