NBA špekuluje o spojení Duranta a Golden State

NETKY.SK • 3 Február 2016, 15:22 • 2 min
NBA špekuluje o spojení Duranta a Golden State

OAKLAND - Ak by Kevin Durant predsa len prehodnotil svoj deklarovaný úmysel zotrvať do konca basketbalovej kariéry v Oklahome, o záujemcov by nemal najmenšiu núdzu. Špecialista na NBA Adrian Wojnarowski z Yahoo! Sports čerstvo vyrukoval s informáciou, že v takomto prípade by najväčšie šance uchmatnúť konkurencii 27-ročného krídelníka mali Golden State Warriors.

slovakia

left justify in out

Áno, ten tím, čo v tejto sezóne strieľa v priemere 115 bodov a predvádza basketbal ako z inej galaxie, ten tím, čo zo 48 zápasov prehral dosiaľ iba štyri a útočí na historicky najlepšiu bilanciu v základnej časti. Tak ten tím by svoju pekelnú ofenzívu ešte vedel vystužiť štvornásobným kráľom strelcov. Ak zlatý olympijský medailista z Londýna 2012 Durant nepredĺži kontrakt s Thunder, stane sa v lete neobmedzeným voľným hráčom a môže si vyberať. Lákajú ho aj do rodného Washingtonu, Houstonu, Miami či Los Angeles.

 

Warriors majú na budúci ročník 2016/2017 zmluvne podchytených Stephena Curryho, Klaya Thompsona, Draymonda Greena, Andrewa Boguta aj Andreho Iguodalu z pravidelnej rotácie hráčov. Dlhodobé zmluvy s klubom uzavreli iba Thompson (do 2019) a Green (2020), rokovať o novej bude treba najmä s Currym. Najlepšie platený hráč tímu Thompson zarobí v ďalšej sezóne 16,6 milióna, Curry napríklad len 12,1.

 

Durantovi plynie posledný rok kontraktu s Thunder, ktorý mu vynesie 21 221 850 USD. Na titul však márne čaká od svojho vstupu na scénu v roku 2007, keď si ho vtedy ešte Seattle Supersonics vybrali v drafte z 2. miesta. Po 612 zápasoch má kariérne priemery 27,3 bodu, 7 doskokov a 3,6 asistencie. "Milujem to tu. Milujem spoluhráčov, mesto, skutočne nepremýšľam o odchode inam. Patrím medzi tých hráčov, čo by radi strávili celú kariéru na jedinom mieste. Som ten typ ako Kobe Bryant, Tim Duncan či Dirk Nowitzki. Nikdy však neviete, čo prinesie budúcnosť, ale rád by som zostal v Oklahome a videl tu po konci kariéry vyradený môj dres," prezradil pred časom Kevin Durant.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies