NBA: Slovinec Dragič nepôjde na ME, Miami ho chce mať v kempe

NETKY.SK • 28 Júl 2015, 08:51 • 2 min
NBA: Slovinec Dragič nepôjde na ME, Miami ho chce mať v kempe

MIAMI - Slovinský basketbalista Goran Dragič sa pravdepodobne nepredstaví na septembrových ME (FIBA Eurobasket 2015).

slovakia

left justify in out

Univerzálny stredný rozohrávač pôsobí v NBA v klube Miami Heat a prezident floridskej organizácie Pat Riley ho chce mať v letnej celej príprave.

 

Obaja sa v tejto záležitosti stretli a dohodli sa na tom, že absolvovanie celého kempu je v záujme samotného hráča, ktorý počas uplynulej sezóny prestúpil z Phoenixu. V 26 zápasoch za Heat mal priemernú bilanciu 16,6 bodu a 5,3 asistencie.

 

Dvadsaťdeväťročný Dragič, ktorý v základnej časti NBA počas 7 sezón a v 502 zápasoch registruje bodový priemer 12,2, ešte v apríli plánoval hernú pauzu. Uviedol viacero dôvodov vrátane štatútu voľného hráča, napokon ale súhlasil s podpisom 5-ročného kontraktu na 85 miliónov dolárov. Svoje váhanie odôvodňoval aj tým, že jeho žena má v v auguste termín pôrodu.

 

Slovinsko sa na kontinentálnom šampionáte predstaví v C-skupine v chorvátskom Záhrebe, za súperov má okrem domácich aj Holandsko, Grécko, Macedónsko a Gruzínsko.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona