NBA: Silver verí, že kauza okolo Sterlinga a Clippers sa čoskoro vyrieši

NETKY.SK • 16 Júl 2014, 11:48 • 2 min
NBA: Silver verí, že kauza okolo Sterlinga a Clippers sa čoskoro vyrieši

LAS VEGAS - Komisár zámorskej basketbalovej NBA Adam Silver vyjadril presvedčenie, že kauza ohľadne vlastníctva klubu Los Angeles Clippers sa čoskoro vyrieši.

slovakia

left justify in out

Zároveň však dodal, že existuje možnosť, že sa tak stane až tesne pred októbrovým začiatkom novej sezóny 2014/15.
      

Vedenie ligy v máji suspendovalo súčasného majiteľa kalifornského tímu Donalda Sterlinga za jeho rasistické výroky na adresu afro-amerických hráčov a nariadilo odpredaj klubu inej osobe. Sterlingova manželka Shelly ako menšinová vlastníčka sa dohodla na obchode s bývalým šéfom exekutívy softvérového gigantu Microsoft Stevom Ballmerom, ktorý súhlasil s kúpnou cenou dve miliardy dolárov. Proti však bol Sterling a obrátil sa na súd.
      

"Je veľmi ťažké povedať, kedy sa celá situácia vyrieši. Aktuálne v tom bránia súdne prieťahy. Jediné, čo môžem garantovať je fakt, že liga robí všetko preto, aby Donald Sterling prestal byť majiteľom Clippers," uviedol Silver po utorkovom zasadnutí Rady guvernérov NBA.
      

Ďalšie zasadnutie súdu v tomto prípade je na programe 21. júla, konečný verdikt by mal byť známy začiatkom augusta. Predpokladá sa však, že Sterling sa v prípade rozsudku v jeho neprospech odvolá na najvyšší súd.
      

Sterlingová chce na súde dokázať, že jej manžel nie je právne schopný rozhodovať o osude klubu. Porote predložila lekársku správu, podľa ktorej 80-ročný miliardár trpí v súvislosti s Alzheimerovou chorobou aj miernou formou demencie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies