NBA: Silver pohrozil majiteľom, aby prestali šetriť hviezdnych hráčov

NETKY.SK • 21 Marec 2017, 10:44 • 2 min
NBA: Silver pohrozil majiteľom, aby prestali šetriť hviezdnych hráčov

MIAMI - Komisár basketbalovej NBA Adam Silver pripomenul guvernérom ich zodpovednosť voči fanúšikom a partnerom v súvislosti s trendom nechať odpočívať hviezdnych hráčov. Klubových majiteľov prostredníctvom interného obežníka vyzval, aby sa viac zapájali do rozhodovania, či zdravého hráča postaviť do zápasu, a nenechávali ho iba na tréneroch.

slovakia

left justify in out

"Rozhodnutia tohto druhu veľmi citlivo vnímajú fanúšikovia a obchodní partneri, môžu mať vplyv na reputáciu našej súťaže, poškodzovať jej obraz. V stávke je veľa, preto nemôžeme akceptovať, že guvernéri sa vzdávajú účasti na týchto procesoch," uviedol Silver.

Téma sa znova dostala do popredia po sobotňajšom zápase Clevelandu v Los Angeles proti Clippers, keď hostia nevyrukovali s trojicou opôr LeBron James, Kyrie Irving, Kevin Love. V nedeľu proti Lakers už všetci nastúpili. Podobná situácia nastala 11. marca, vtedy Golden State v zápase proti San Antoniu vysielanom na národnom okruhu nechali oddychovať Stephena Curryho, Klaya Thompsona, Draymonda Greena aj Andreho Iguodalu.

 

Tréneri vlaňajších finalistov sa svorne odvolávali na náročný program. Ani fanúšikov, ktorí si kúpili drahé vstupenky, ani televízne spoločnosti platiace miliardy za vysielacie práva však ich argumenty neuspokojili.

"Pripomínam tiež súčasné predpisy súťaže, podľa ktorých sú tímy povinné v dostatočnom predstihu poskytnúť zástupcom NBA, súperom a médiám informácie o neúčasti hráča z iného ako zdravotného dôvodu. Nedodržiavanie budeme tvrdo trestať," pohrozil Silver. 

Jeho predchodca David Stern v sezóne 2012/2013 neváhal vymerať pokutu 250-tisíc dolárov San Antoniu, keď tréner Gregg Popovich poslal domov Dannyho Greena, Tima Duncana, Tonyho Parkera a Manu Ginóbiliho pred záverom šesťzápasovej šnúry na ihriskách súperov v Miami. Odvtedy si Spurs dávajú veľký pozor a podobné úmysly vopred avizujú.   
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies