NBA: San Antonio si pohnevalo Ginóbiliho

NETKY.SK • 27 September 2014, 14:54 • 2 min
NBA: San Antonio si pohnevalo Ginóbiliho

BUENOS AIRES - Úradujúci víťaz basketbalovej NBA San Antonio Spurs si zľahka pohneval svoju hviezdu Emanuela Ginóbiliho.

slovakia

left justify in out

Tridsaťsedemročnému strieľajúcemu rozohrávačovi začiatkom júla diagnostikovali únavovú zlomeninu v pravej nohe a klub mu zatrhol účasť na Svetovom pohári v Španielsku, po ktorom mal dať zbohom argentínskej reprezentácii.

"Debatovali sme s generálnym manažérom R. C. Bufordom aj trénerom Greggom Popovichom, aby sme 'prečistili vzduch'. Bol som zranený. Rozumiem, prečo sa rozhodli nepustiť ma, ale nepáčilo sa mi to," uviedol Ginóbili podľa San Antonio Express News.

 

Rodák z Bahíe Blancy pre denník La Nación poznamenal: "Dnes je už na 98 percent isté, že viac nebudem hrať za Argentínu. Keby som hral v Španielsku, s určitosťou by to bolo naposledy."

 

V podobnej situácii sa Ginóbili ocitol aj v roku 2008. V play-off si zranil členok, napriek tomu išiel na olympijské hry do Pekingu, kde sa jeho stav zhoršil. Nasledovala operácia, problémy sa s ním vliekli celú nasledujúcu sezónu. Argentínčan vynechal vyraďovaciu časť a Spurs v prvom kole vypadli s Dallasom.


Ginóbili je jediný aktívny basketbalista na svete, ktorý má na konte titul šampióna NBA (2003, 2005, 2007, 2014), zlato z olympijských hier (Atény 2004) aj prvenstvo v Eurolige (2001 s talianskym tímom Kinder Bologna). Argentínu reprezentoval na OH 2004, 2008 aj strieborných majstrovstvách sveta 2002.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies