NBA: Sacramento opäť bez play-off, prepustilo Karla

NETKY.SK • 15 Apríl 2016, 09:48 • 2 min
NBA: Sacramento opäť bez play-off, prepustilo Karla

SACRAMENTO - George Karl skončil v pozícii trénera v tíme basketbalistov Sacramento Kings. Oznámil to generálny manažér Vlade Divac.

slovakia

left justify in out

Udialo sa tak len deň po zavŕšení základnej časti sezóny NBA, ktorú Kings ukončili s bilanciou 33 víťazstiev - 49 prehier a zostali pred bránami play-off. O postup do vyraďovacej časti sa márne pokúšajú od roku 2006. Odvtedy odvolali až 9 trénerov. Karl pobudol na lavičke Kings od februára 2015, keď nahradil Tyrona Corbina. Vtedy podpísal zmluvu na 4 roky. Svoju neúspešnú misiu nedobrovoľne ukončil so zápasovým skóre 44:68.


Karl povzniesol útočnú hru Sacramento (viac než 30 víťazstiev Kings dosiahli prvý raz od roku 2008), ale nezabránil ďalšiemu prepadu v defenzíve. Kings mali so 109,1 bodu najhorší priemer inkasovaných bodov spomedzi všetkých tímov v súťaži. Tiež im súperi nastrieľali najviac trojok, až 839. Čoskoro 65-ročný Karl bol roky známy ako rešpektovaný tréner Denveru, predtým Milwaukee, Seattlu, Clevelandu či Golden State, v NBA dosiahol piaty najvyšší počet víťazstiev v histórii (1175). V roku 2013 sa stal trénerom sezóny a celkovo štyri razy viedol tím v pozícii trénera v Zápase hviezd.


"Rád by som pokračoval a som hrdý na prácu, ktorú sme spoločne v tíme odviedli. Chcem sa poďakovať manažmentu Kings za šancu trénovať tento zaujímavý tím s perspektívou do budúcnosti," píše sa vo vyhlásení Georgea Karla.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies