NBA sa podľa komisára neubráni sponzorom na dresoch

NETKY.SK • 15 Január 2015, 10:56 • 2 min
NBA sa podľa komisára neubráni sponzorom na dresoch

LONDÝN - Basketbalová NBA sa raz nevyhne tomu, aby kluby poskytli priestor na dresoch pre sponzorov, ako je tomu v iných svetových súťažiach.

slovakia

left justify in out

Komisár Adam Silver považuje tento krok za neodvratný. "Neviem, kedy to nastane, ale som presvedčený, že sa tomu náš šport neubráni," vyhlásil Silver v Londýne pred štvrtkovým zápasom New Yorku Knicks s Milwaukee Bucks v tamojšej O2 Arene a pridal vysvetlenie: "Veľa som cestoval a sledoval spôsob práce v tunajších podmienkach. Keď chceme získať ďalšie prostriedky a reagovať na vývoj trhu, nevyhneme sa tomu, že investori budú chcieť byť bližšie k našim hráčom a fanúšikom."

 

Komisár predpokladá, že niektoré kluby využijú tento model financovania viac, iné menej, ale zdroje chce rozdávať spravodlivo. "Už to nie je iba o puristoch, ktorí sú proti a chcú, aby boli dresy čisté. Stále viac je to o hľadaní ideálneho ekonomického rámca," uviedol Silver. 

 

V NBA sa hovorí aj o rozširovaní do Európy. Komisár považuje za schodnú cestu viacerých klubov na starom kontinente, nie iba jedného so sídlom v Londýne, ako sa to črtá v NFL v americkom futbale. "Ak k tomu príde, rozhodne by sme sa mali v Európe postaviť pevne na obe nohy. Znamená to, že by sme uvažovali možno až o štyroch organizáciách. Ale cesta je ešte dlhá, hoci verím, že sme k nej predurčení," dodal. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies