NBA: Rose hral s privretým okom, nevidí dobre

NETKY.SK • 16 November 2015, 10:12 • 2 min
NBA: Rose hral s privretým okom, nevidí dobre

CHICAGO - Basketbalista Derrick Rose má očividné ťažkosti - a to doslova. Za výrazne zhoršenými štatistikami hviezdy Chicaga sa totiž skrývajú problémy so zrakom.

slovakia

left justify in out

Rose utrpel na prvom tréningu Bulls pred novou sezónou zlomeninu ľavého nadočnicového oblúka a koncom septembra sa podrobil operácii. Pripustil, že odvtedy ho trápi dvojité videnie. Po prvom zápase ročníka dokonca priznal, že hral s privretým okom, ale postupom času si zvykol na ochrannú masku.

"Obe oči už mávam otvorené. Pri niektorých pohyboch oka síce stále vidím rozmazane, ale povedal by som, že je to súčasť liečebného procesu," domnieva sa 27-ročný Rose. "Lekári vraveli, že to môže trvať až tri mesiace. Ale zlepšuje sa mu to, čo je, samozrejme, pozitívne," povedal kouč Fred Hoiberg. Informácie sú z ESPN.

Rozohrávač Chicaga premenil v deviatich zápasoch novej sezóny NBA iba 46 zo 128 striel z hry (úspešnosť len 35,9 %) a jediný pokus za tri body z osemnástich (5,6 %). V kariére pritom zakončuje s úspešnosťou 45 percent.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona