NBA: Rondo sa hanlivo pustil do rozhodcu, ten priznal, že je gej

NETKY.SK • 15 December 2015, 09:37 • 2 min
NBA: Rondo sa hanlivo pustil do rozhodcu, ten priznal, že je gej

NEW YORK - Dlhoročný basketbalový rozhodca v NBA Bill Kennedy verejne priznal, že je gej po tom, čo ho rozohrávač Sacramenta Rajon Rondo počastoval nadávkami najhrubšieho zrna pre jeho sexuálnu orientáciu. Udialo sa to ešte 3. decembra v dueli Kings proti Bostonu v Mexico City. Rondo vyviazol s jednozápasovým dištancom za hanlivé a urážlivé slová na arbitrovi adresu.

slovakia

left justify in out

"Som hrdý na to, že som rozhodca NBA a hrdý na to, že som homosexuál. Nikomu nesmiete dovoliť odsudzovať vás za to, kým ste," vyznal sa pre Yahoo Sports arbiter, ktorý v profilige absolvuje svoju osemnástu sezónu. Odpískal už vyše tisíc stretnutí v základnej časti a päť duelov vo finále. "Z celého srdca podporujem Billovo rozhodnutie žiť svoj život hrdo a otvorene. Počas svojej kariéry exceloval ako rozhodca vďaka svojej vášni, odhodlaniu a odvahe," povedal komisár NBA Adam Silver.

Kennedy rozhodoval aj pondelňajšie stretnutie San Antonia proti Utahu a keď hlásateľ oznámil jeho meno a na kocke sa objavila jeho podobizeň, dočkal sa potlesku. "Moje vyjadrenia vyplynuli z frustrácie a návalu emócií. Vôbec nekorešpondujú s mojimi názormi na LGBT komunitu. Nechcel som nikoho uraziť či zneuctiť," kajal sa na twitteri Rondo, ktorého verejne pokarhal aj jeho zamestnávateľ.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies