NBA: Profiliga uvažuje o zápase v Paríži, Silver však vylúčil expanziu v Európe

NETKY.SK • 15 Január 2016, 09:58 • 2 min
NBA: Profiliga uvažuje o zápase v Paríži, Silver však vylúčil expanziu v Európe

LONDÝN - Vedenie zámorskej basketbalovej NBA uvažuje o odohratí zápasu základnej časti v Paríži. Komisár Adam Silver potvrdil, že profiliga dostala zaujímavú ponuku od spoločnosti Anschutz Entertainment Group (AEG), ktorá má vlastnícky podiel v klube Los Angeles Lakers a vo francúzskej metropole prevádzkuje 16-tisícovú AccorHotels Arénu.

slovakia

left justify in out

"Stretol som sa s predstaviteľmi AEG Europe a navrhli mi, aby sme popremýšľali o zápase v Paríži. Francúzsko je fantastický basketbalový trh, špeciálne Paríž, navyše je to mesto, ktoré by naše kluby radi navštívili. Budeme o tom seriózne uvažovať," citovala agentúra Reuters slová komisára NBA.

 

Spoločnosť AEG prevádzkuje aj londýnsku O2 Arénu, ktorá v noci na piatok hostila duel medzi Orlandom a Torontom (103:106 pp). V britskej metropole sa uskutočnil už v poradí šiesty zápas základnej časti NBA, ostatné európske mestá zatiaľ hostili iba predsezónne prípravné stretnutia. Komisár však zdôraznil, že liga v súčasnosti neuvažuje o expanzii v Európe.

 

"Nemyslíme si, že je na to vhodná doba. Podľa nás je teraz pre NBA najlepšie prezentovať sa v Európe v zápasoch, aký je teraz v Londýne, odohrať tu prípravné duely a pracovať tak na rozvoji hry," dodal Silver.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies