NBA: Prestupové karty miešali rozohrávači, Dragič v Miami

NETKY.SK • 20 Február 2015, 10:06 • 2 min
NBA: Prestupové karty miešali rozohrávači, Dragič v Miami

NEW YORK - Záver prestupového obdobia v severoamerickej basketbalovej NBA patril rozohrávačom. Dresy zmenili Goran Dragič, Michael Carter-Williams, Reggie Jackson či Brandon Knight. Sťahuje sa aj Kevin Garnett, osud ho zavial späť do Minnesoty, kde sa z neho stala hviezda súťaže.

slovakia

left justify in out

Goran Dragič si vydupal výmenu z Phoenixu do Miami. V arizonskom tíme úplne stroskotal experiment s troma špičkovými strednými rozohrávačmi, odišiel aj Isaiah Thomas, ktorého Suns poslali do Bostonu. Namiesto nich prichádza Brandon Knight z Milwaukee. Do trejdu za zapojila aj Philadelphia, ktorá poskytla Bucks Michaela Cartera-Williamsa. "Cítil som, že si musím nájsť niečo, čo mi bude viac sedieť. Je tu čas Heat, nadchýna ma možnosť priniesť do Miami trochu dračieho ohňa," pohral sa Slovinec Dragič s významom svojho priezviska na sociálnej sieti Twitter. Hráčovi s najväčším zlepšením v uplynulej sezóne splnili aj jeho podmienku - na Floridu odchádza spolu s bratom Zoranom. Suns za nich dostali dva výbery v prvom kole draftu a Dannyho Grangera.

 

Vo Phoenixe zrejme stavili na nie celkom istú budúcnosť, Thomasa vymenili do Bostonu za chránený výber v drafte 2016, ktorý pôvodne patril Clevelandu. Spolu s ním sa Celtics zbavili aj Marcusa Thorntona.

 

Za Garnettov návrat obetovala Minnesota Thaddeusa Younga, ktorý sa stal hráčom Brooklynu. Timberwolves si od svojej bývalej hviezdy sľubujú dohľad nad rastom mladých hráčov. "Spravíme všetko, čo povie. V šatni bude mať svoj hlas. Môžeme sa od neho veľa naučiť, Som rád, že môžem byť jeho spoluhráčom," reagoval na návrat klubovej legendy Ricky Rubio.

 

Dobré obchody urobila Oklahoma. Od Detroitu dostala D. J. Augustina a Kyla Singlera, od Utahu zase Steva Novaka a Enesa Kantera. Thunder sa rozlúčili s Reggiem Jacksonom, ktorý sa stal hráčom Pistons, Kendrick Perkins zamieril do Utahu. Tím okolo Kevina Duranta a Russella Westbrooka sa tým posilnil najmä na lavičke, čo môže byť cenná devíza pred play-off.

 

Do prestupovej partie sa zapojil aj Portland, ktorý získal z Denveru Arrona Afflala.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies