NBA: Prestup leta je na svete, Durant posilní Golden State

NETKY.SK • 5 Júl 2016, 12:36 • 2 min
NBA: Prestup leta je na svete, Durant posilní Golden State

OAKLAND - Zámorská basketbalová NBA už má prestup tohto leta, hviezdny krídelník Kevin Durant sa z Oklahoma City Thunder sťahuje do Oaklandu, kde posilní miestnych Golden State Warriors.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťsedemročný rodák z Washingtonu podpísal kontrakt na dva roky v hodnote 54 miliónov dolárov, v zmluve je zahrnutá aj hráčska opcia po prvej sezóne. Durant oficiálne prestúpi vo štvrtok, v ten deň môžu voľní hráči v NBA uzatvárať nové kontrakty.


"Rozhodol som sa na základe toho, aby som mal potenciál k ďalšiemu kariérnemu rastu. Vždy som išiel týmto smerom. Na druhej strane sa nachádzam vo fáze života, keď je rovnako dôležité nájsť príležitosť, ktorá podporuje môj vývoj ako človeka - presťahovaním sa z komfortnej zóny do nového prostredia, ktoré mi ponúka najväčšiu šancu pre môj ďalší výkon a personálny rozvoj. S týmto v mysli som sa rozhodol, že budem hráčom Golden State Warriors," povedal Durant.


Hviezdami nabitý káder Warriors s triom Stephen Curry, Klay Thompson a Draymond Green, ktorý utvoril v uplynulej sezóne rekord základnej časti (73 víťazstiev, 9 prehier) získal ďalšie zvučné meno - najužitočnejšieho hráča ročníka 2013/2014, štvornásobného najlepšieho strelca súťaže či sedemnásobného účastníka Zápasu hviezd NBA.


Durant v doterajšej kariére doviedol Oklahomu do finále NBA v roku 2012, v ňom nestačila na vtedajšieho šampióna Miami 1:4. Okrem toho v štyroch z posledných šiestich rokov bola Oklahoma s Durantom vo finále Západnej konferencie. V uplynulej sezóne narazila práve na Golden State, nad ktorým viedla už 3:1, ale obhajca titulu napokon stav otočil na 4:3 a postúpil do finále. V ňom paradoxne on viedol nad Clevelandom 3:1, napokon sa z triumfu tešila partia okolo LeBrona Jamesa.


Dva metre a šesť centimetrov vysoký Kevin Durant okrem Golden State rokoval aj s Oklahomou, Los Angeles Clippers, Bostonom, San Antoniom či Miami. "Pochádzam z Washingtonu, ale skutočne som vyrastal v Oklahome. Nedá sa vyjadriť slovami, čo pre mňa znamená táto organizácia. Spomienky a priateľstvá sú niečo, čo je ďaleko pred basketbalom. Skutočne ma bolí, že mojím rozhodnutím sklamem toľko ľudí, ale verím, že robím správnu vec," pokračoval Durant, ktorého priemery v najkvalitnejšej basketbalovej lige sveta sú 27,4 bodu, 7 doskokov a 3,7 asistencie s úspešnosťou streľby 48,3 %.


S príchodom Duranta nastanú v kádri Golden State očakávané zmeny, pivot Andrew Bogut a krídelník Harrison Barnes idú do Dallasu, opačným smerom mieri Zaza Pačulia. Golden State sa podľa portálu ESPN vzdá aj práv na pivota Festusa Ezeliho.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona