NBA: Pre Davisa je koniec sezóny, zrejme príde aj o olympijské hry

NETKY.SK • 21 Marec 2016, 08:42 • 2 min
NBA: Pre Davisa je koniec sezóny, zrejme príde aj o olympijské hry

NEW ORLEANS - Pre Anthonyho Davisa sa basketbalová sezóna 2015/2016 už skončila, jeho zamestnávateľ New Orleans Pelicans sa vzhľadom na nepravdepodobnú účasť tímu v play-off NBA rozhodol dopriať svojej najväčšej hviezde čas na doliečenie zranení.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťtriročný krídelník si potrebuje dať do poriadku koleno aj rameno, čoskoro podstúpi zákroky na týchto problémových častiach tela.

"Je síce sklamaný, ale zároveň rozumie, že je preňho lepšie teraz vyriešiť svoje zdravotné problémy. Do začiatku ďalšieho tréningového kempu mu na to zostáva zhruba sedem mesiacov, čiže dostatok času," povedal tréner Alvin Gentry, ktorý nevie napevno povedať, či jeho zverenec ešte môže pomýšľať na účasť v Riu de Janeiro, kde by mal s Američanmi v auguste obhajovať olympijské zlato z Londýna 2012. "To neviem, ale ak by som bol tipér, tak by som stavil na nie."

Draftová jednotka NBA spred štyroch rokov Davis absolvoval v tomto ročníku 61 zápasov s priemermi 24,3 bodu, 10,3 doskoku a 2,1 bloku na jeden duel. S reprezentáciou USA triumfoval okrem spomenutých OH 2012 aj na Svetovom pohári v Španielsku 2014, kde už bol jedným z kľúčových hráčov výberu. Informácie sú z webu nba.com.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies