NBA: Po Atlante vyradia Mutombov dres aj v Denveri

NETKY.SK • 27 September 2016, 10:04 • 2 min
NBA: Po Atlante vyradia Mutombov dres aj v Denveri

DENVER - Po Atlante nebude môcť päťdesiatpäťku nosiť nijaký basketbalista už ani v Denveri. Päť sezón patrila v metropole Colorada Dikembemu Mutombovi a 29. októbra v polčasovej prestávke domáceho otváracieho zápasu NBA 2016/2017 proti Portlandu dres s týmto číslom vytiahnu pod strechu Pepsi Center.

slovakia

left justify in out

Pivot z DR Kongo si ho obliekal na začiatku svojej kariéry v rokoch 1991 - 1996. V 391 stretnutiach dosiahol priemery 12,9 bodu, 12,3 doskoku a 3,81 bloku. Tri ročníky po sebe v rámci tohto obdobia bol lídrom NBA v počte zblokovaných striel a stále je držiteľom klubových rekordov v počte blokov (1486) a v priemere doskočených lôpt na jeden duel. Informuje o tom web Nuggets.

Mutombo potom okrem spomenutej Atlanty pôsobil vo Philadelphii, v New Jersey, New Yorku a Houstone. Po skončení kariéry sa naplno angažoval v humanitárnej sfére, v rodnej krajine dal prostredníctvom svojej nadácie postaviť nemocnicu. Dvakrát za svoje zásluhy dostal od NBA J. Walter Kennedy Citizenship Award. V septembri 2015 ho uviedli do basketbalovej Siene slávy NBA v americkom Springfielde.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies