NBA: Phoenix odvolal trénera Hornaceka

NETKY.SK • 1 Február 2016, 11:59 • 2 min
NBA: Phoenix odvolal trénera Hornaceka

PHOENIX - Trénerská misia Jeffa Hornaceka v basketbalovom klube Phoenix Suns je na konci.

slovakia

left justify in out

Server Yahoo! Sports s odvolaním sa na The Vertical informoval, že generálny manažér Ryan McDonough sa rozhodol odvolať ho po nedeľnej prehre v Dallase 78:91. Suns vyhrali iba 14 zo 49 zápasov tohto ročníka NBA a aktuálne ťahajú sériu 14 nezdarov na súperových palubovkách. Do konca sezóny im pre zranenie chýba líder Eric Bledsoe.

Päťdesiatdvaročný Američan s českými koreňmi Hornacek sa trénerskej taktovky ujal začiatkom leta 2013 a postavil Phoenix na rovné nohy. Z bilancie 25-57 ho vo svojej prvej sezóne vytiahol na 48-34 a len tesne mu unikol postup do play-off. V 90. rokoch obávaný strelec z veľkých vzdialeností hráčsky pôsobil práve vo Phoenixe v rokoch 1986 - 1992, potom krátko vo Philadelphii, ale najväčšiu slávu zožal v Utahu, kde bol súčasťou veľkej trojky spoločne s Karlom Malonom a Johnom Stocktonom. Úderné trio to spoločne dotiahlo až do finále NBA v rokoch 1997 a 1998, kde však v oboch prípadoch neúspešne čelilo Jordanovmu Chicagu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies