NBA: Payton by dnes nemohol hrať, všetko by šlo na pokuty

NETKY.SK • 22 Február 2016, 08:44 • 2 min
NBA: Payton by dnes nemohol hrať, všetko by šlo na pokuty

OAKLAND - Dvojnásobný olympijský víťaz a tiež jeden z najpapuľnatejších basketbalistov histórie Gary Payton patrí k otvoreným kritikom súčasnej NBA, ktorá sa podľa neho hrá príliš v rukavičkách a absentuje v nej poriadna obrana.

slovakia

left justify in out

"Nikdy by som nemohol hrať basketbal v tejto 'mäkkej' ére. Všetky moje peniaze z kontraktu by šli na pokuty," vyhlásil prostredníctvom twitteru 47-ročný americký člen Siene slávy, ktorého preslávila najmä excelentná hra v defenzíve.

Bývalý výborný stredný rozohrávač si v NBA vybudoval rešpekt 13 sezónami v Seattli, ale titulu šampióna sa dočkal až na sklonku kariéry v sezóne 2005/2006 v Miami. Deväť rokov za sebou (1994 - 2002) ho zaradili do najlepšie brániacej zostavy súťaže, za opateru súperov si vyslúžil prezývku "rukavica", lebo držal hráčov v defenzíve nakrátko ako loptičku v bejzbalovej rukavici. Produktívny bol tiež na druhej strane ihriska, sedemkrát mal sezónny priemer nad 20 bodov na zápas.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies