NBA: Oslavujúci Cavaliers si dali zástavku v Las Vegas, v Clevelande bolo rušno

NETKY.SK • 20 Jún 2016, 11:14 • 2 min
NBA: Oslavujúci Cavaliers si dali zástavku v Las Vegas, v Clevelande bolo rušno

LAS VEGAS - Oslavy historicky prvého titulu v NBA si basketbalisti Clevelandu rozdelia do niekoľkých dní. Americká televízia ESPN v pondelok informovala, že Cavaliers si po odlete z Kalifornie, kde zdolali vo finálovej sérii Golden State 4:3 na zápasy, dajú medzipristátie v Las Vegas.

slovakia

left justify in out

V meste kasín a kabaretov pobudnú niekoľko hodín, do Clevelandu dorazia v pondelok pred obedom (17.00 h SELČ). Hlavná časť osláv je na programe v stredu, mesto v spolupráci s vedením klubu pripravilo pre šampiónov jazdu otvoreným autubusom po hlavných uliciach Clevelandu.

 

Metropola zo severovýchodu Ohia čakala na titul v jednom z kvarteta top športov v USA (bejzbal, americký futbal, basketbal, hokej) dlhých 52 rokov. Líder Cavaliers LeBron James sľúbil, že oslavy budú stáť za to. "Ľudia v Clevelande sú úžasní, podporujú nás roky. Titul sme chceli vybojovať hlavne pre nich a všetci sme veľmi radi, že sa nám to podarilo. Oslavy si užije celé mesto," vravel James.

 

Fanúšikovia na svojich miláčikov ani nečakali a oslavné orgie vypukli v uliciach mesta bezprostredne po skončení rozhodujúceho zápasu. Agentúra AP informovala, že do ulíc vyrazilo takmer 100.000 ľudí. Ako je v zámorí pri podobných udalostiach zvykom, nechýbali výtržnosti, rozbité policajné autá i zranenia priaznivcov, ktorí to prehnali s konzumáciou alkoholu. Clevelandská polícia potvrdila šesť zatknutých ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies