NBA: Odomov stav sa po kolapse v nevestinci zlepšil, hrozia mu trvalé následky

NETKY.SK • 20 Október 2015, 10:45 • 2 min
NBA: Odomov stav sa po kolapse v nevestinci zlepšil, hrozia mu trvalé následky

NEW YORK - Stav bývalého hráča zámorskej basketbalovej NBA Lamara Odoma sa zlepšil. Týždeň po tom, čo ho našli v bezvedomí v nevestinci v Nevade a tri dni čo sa prebudil z kómy, ho v noci na utorok prepustili z nemocnice v Las Vegas.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry dpa však naďalej zostáva pod ambulantným dohľadom, no už v Cedars-Sinai v Los Angeles a začal s terapiou. Hrozia mu však trvalé následky. Z kómy sa prebral v noci na sobotu a dýcha bez podpory prístrojov. Cez víkend sa jeho stav zlepšil a podľa zámorských médií už komunikoval s priateľmi a rodinou vrátane manželky Khloé Kardashian, s ktorou sa rozvádza. "Vždy ho zdobil húževnatý a bojovný duch a dostal sa cez neprekonateľné prekážky. Ani tieto uplynulé dni neboli iné," povedal jeho teta JaNean Mercerová.

 

Odom by sa mal podľa zámorských médií z vážnych zdravotných problémov dostať, no čaká ho dlhá rehabilitácia. Podľa LA Daily News trpí chronickou únavou a potrebuje stálu liečbu pľúc a obličiek. Údajne mohol utrpieť aj poškodenie mozgu. Lekári však jeho stav odmietli komentovať. Pre Odoma prišla minulý utorok záchranná služba do podniku "Love Ranch" v meste Crystal asi 110 km od Las Vegas po tom, ako upadol do bezvedomia. Údajne oslavoval celé tri dni. Odoma následne stabilizovali a presunuli do neďalekej nemocnice.

 

Žena, ktorá volala záchrannú službu, uviedla, že Odom užil kokaín, desať tabliet zvyšujúcich sexuálnu výkonnosť a alkohol, pričom predtým, ako upadol do bezvedomia, mu z úst a nosa vychádzala biela pena. Utrpel infarkt a zlyhanie orgánov, v stredu ho lekári uviedli do kómy a naordinovali dialýzu. Po 72 hodinách otvoril oči, no hrozia mu trvalé následky. Tridsaťpäťročný Odom hral naposledy v NBA v roku 2013. Počas 14 sezón získal dva triumfy s Los Angeles Lakers v rokoch 2009 a 2010, obliekal aj dresy Miami, Dallasu a LA Clippers, v ktorom odštartoval i ukončil kariéru v profilige.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies