NBA: Odom je prvý Jacksonov newyorský úlovok

NETKY.SK • 17 Apríl 2014, 12:18 • 2 min
NBA: Odom je prvý Jacksonov newyorský úlovok

NEW YORK - Starý známy Lamar Odom je prvou hráčskou akvizíciou Phila Jacksona vo funkcii prezidenta basketbalových operácií v New Yorku. Knicks uzavreli s 34-ročným krídlom kontrakt do konca zostávajúcej časti sezóny, hoci tím nepostúpil do play-off. Podmienky zmluvy nezverejnili.

slovakia

left justify in out

Jackson ako kouč viedol Odoma v Los Angeles Lakers v rokoch 2004 - 2011, dvakrát sa spolu tešili z trofeje určenej víťazovi NBA (2009, 2010). Ľavoruký majster sveta 2010 sa pod slávnym trénerom vypracoval na najlepšieho striedajúceho hráča v súťaži, ale po odchode z Lakers to s ním ide dolu vodou. Odomovi sa po uplynulej sezóne v drese Los Angeles Clippers takmer zrútil svet, liečil sa zo závislosti od drog a alkoholu, bol bez angažmánu a jeho manželstvo s televíznou celebritou Khloé Kardashianovou stroskotalo. V Španielsku sa pokúšal o reštart kariéry, ale skončilo sa to fiaskom a návratom za Atlantik. 

 

Odom má na konte 961 zápasov v základnej časti NBA a 108 v play-off. Dosiahol v nich priemer 13 bodov a vyše 8 doskokov na jeden duel. Okrem Lakers a Clippers hral aj za Dallas a Miami. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona