NBA: Obama prijal šampiónov z Clevelandu

NETKY.SK • 11 November 2016, 11:39 • 2 min
NBA: Obama prijal šampiónov z Clevelandu

WASHINGTON - Dosluhujúci prezident Spojených štátov Barack Obama na štvrtkovom prijatí úradujúcich šampiónov basketbalovej NBA Clevelandu Cavaliers hovoril najmä o tom, aké ľudské kvality vyplávajú na povrch v čase núdze.

slovakia

left justify in out

Tím okolo LeBrona Jamesa zaostával vo finálovej sérii play-off s obhajcom titulu Golden State 1:3 na zápasy, a predsa dokráčal k trofeji. Takýto obrat nemal v histórii NBA obdobu. Cleveland čakal na prvenstvo v niektorej z prestížnych amerických športových súťaží od roku 1964.

 

"Ako prví ste sa vyhrabali z veľkej priepasti. Váš obrat sa zapísal do dejín basketbalu, v takýchto situáciách sa o ľuďoch dozviete najviac," povedal Obama krátko po tom, ako sa v Bielom dome zhováral so svojím nástupcom Donaldom Trumpom. Vyzdvihol aj občiansku angažovanosť niektorých hráčov majstrovského tímu na čele s Jamesom a Kevinom Lovem.

 

LeBron James v prezidentských voľbách podporoval demokratku Hillary Clintonovú. Jeden z najlepších basketbalistov súčasnosti a trojnásobný víťaz NBA po zverejnení výsledkov prostredníctvom sociálnej siete odkázal: "Rodičia a všetci, čo vychovávate deti, prosím, dajte im vedieť, že v ich moci je zmeniť tento svet k lepšiemu. Nestrácajte vieru. Oni sú naša budúcnosť. Musíme zostať silnejší ako kedykoľvek pred tým. Áno, teraz by sme to najradšej vzdali a odišli do ústrania, ale to nie je odpoveď. Iba láskou, skutočnou láskou a vierou sa cez toto všetko dostaneme."

 

Otec troch detí ponúkol svoju podporu všetkým menšinám a ženám, ktoré Trump počas kampane znevažoval. "Prosím, vedzte, že toto nie je koniec, iba jedna vážna prekážka, ktorú musíme prekonať. Všetkým mladým ľuďom sľubujem, že budem bez váhania pokračovať v tom, aby som bol pre nich príkladom. Je čas naučiť aj moje deti, aby sa z nich stali najlepšie možné občianske vzory," uviedol James a nie je jediný hráč Cavaliers, ktorý sa zamyslel nad tým, čo čaká jeho rodinu. "Ako mám poslať svoju dcéru hrať sa s inými deťmi, keď viem, že ich rodičia volili za prezidenta rasistu a sexistu? Ako sa k nej asi budú správať? Vážne, ako?" položil si otázku J.R. Smith.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies