NBA: O'Neal, Iverson a Jao Ming vstúpili do Siene slávy

NETKY.SK • 10 September 2016, 10:34 • 2 min
NBA: O'Neal, Iverson a Jao Ming vstúpili do Siene slávy

SPRINGFIELD - Sieň slávy zámorskej basketbalovej NBA sa v piatok rozrástla o tri veľké mená. Do legendárnej spoločnosti vstúpili Shaquille O'Neal, Allen Iverson a Jao Ming.

slovakia

left justify in out

O'Neal vo svojom prejave poďakoval spoluhráčovi z Los Angeles Lakers Kobemu Bryantovi. "Dotlačil ma k trom titulom a taktiež aj k odchodu do Miami, kde som získal štvrtý," uviedol slávny Američan, ktorý odohral v NBA dlhých 19 sezón. Trikrát ho ocenili titulom najužitočnejšieho hráčom finálovej série a v roku 2000 sa stal MVP celej sezóny. Na OH 1996 v Atlante bol členom zlatého amerického Dream Teamu.

 

Iverson patril postavou medzi najmenších basketbalistov súťaže, napriek tomu bol štyrikrát najlepším strelcom NBA. V roku 2001 ho vyhlásili za najužitočnejšieho hráča ligy. "Ďakujem Bohu za požehnanie a za to, že zo mňa urobil takého človeka. Človeka, ktorého miluje rodina, spoluhráči a fanúšikovia. Nemám si čo vyčítať," citovala Iversona agentúra DPA.

 

Naopak Jao Ming s 229 centimetrami sa stal najvyššou postavou Siene slávy. "Vážim si to. Zostanem celý život houstonskou 'raketou'," vyslovil sa slávny Číňan.

 

Medzi ďalšími ocenenými sú napríklad Cumberland Posey, ktorý dominoval v basketbale na začiatku minulého storočia, tréner Michigan State Tom Izzo alebo Jerry Reinsdorf, tvorca neporaziteľného tímu Chicaga Bulls v deväťdesiatich rokoch.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies