NBA: Nula Drummond dominuje, ako nikto už 45 rokov

NETKY.SK • 11 November 2015, 09:29 • 2 min
NBA: Nula Drummond dominuje, ako nikto už 45 rokov

DETROIT - Do vymedzeného územia dostáva od rozohrávača loptu chrbtom ku košu. Obkľúčený dvoma brániacimi basketbalistami zapivotuje doprava, nasleduje rýchla finta doľava, jeden obranca vyskočí, prichádza bleskový návrat vpravo, jeden dribling, výskok a nekompromisný obojručný smeč.

slovakia

left justify in out

Akoby to bola tá najjednoduchšia vec na svete, akoby ani nemeral 213 centimetrov a nevážil takmer 130 kíl. Pod košom sa len prizerajú bezmocní protivníci.


Momentka vystrihnutá zo zápasu v Portlande vari najlepšie vystihuje, čo v úvode novej sezóny stvára detroitský Andre Drummond. Predvádza pod košom také dominantné výkony, aké NBA nezažila skoro päť desaťročí. Naposledy slávny Wilt Chamberlain nazbieral v prvých siedmich zápasoch ročníka po 135 bodov aj doskokov. Písala sa sezóna 1970/1971.


Dvadsaťdvaročnému Drummondovi výrazne prospel letný odchod Grega Monroa do Milwaukee. Pistons disponovali pod košom touto mimoriadne silnou dvojicou, zároveň však ani jeden z nej nemal priestor výraznejšie vyniknúť. Drummond mal v minulom ročníku, v ktorom nevynechal jediný duel, priemery 13,8 bodu a 13,5 doskoku. Monroe nastúpil 69-krát a dosahoval 15,9 bodu a 10,2 doskoku.


Američan Drummond, svetový šampión zo Španielska 2014, má už po siedmich dueloch tejto sezóny famózne priemery 19,4 bodu a 19,6 doskoku na zápas. NBA ukrojila iba polovicu prvého hracieho mesiaca a dlháňa z Mount Vernon už dvakrát vyhlásili za najlepšieho hráča týždňa vo Východnej konferencii. Drummond napreduje pod vedením kouča Stana van Gundyho, ktorý v rokoch 2007 - 2012 v Orlande vypiplal Dwighta Howarda na vtedy najlepšieho centra v lige.


Detroit disponuje bilanciou 5-2 a fanúšikovia najmä vďaka svojej nule živia nádej na postup do play-off prvý raz od roku 2009. Áno, Drummond nosí na drese veľkú nulu, ale zatiaľ predvádza výkony na jednotku s hviezdičkou.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies