NBA: Nowitzki sa pridal k LeBronovi, nechce 82 zápasov

NETKY.SK • 16 Október 2014, 15:57 • 2 min
NBA: Nowitzki sa pridal k LeBronovi, nechce 82 zápasov

DALLAS - Stranu jednej z najväčších hviezd basketbalovej NBA LeBronovi Jamesovi drží aj Dirk Nowitzki, pokiaľ ide o zbytočne natiahnutú 82-zápasovú základnú časť súťaže.

slovakia

left justify in out

Vedenie ligy 19. októbra vyskúša o štyri minúty kratší prípravný duel medzi Brooklynom a Bostonom, ale dĺžka duelov nie je najzásadnejší problém súčasnosti.

 

"Myslím si, že tímy nepotrebujú odohrať pred play-off až 82 zápasov, aby ste v každej konferencii spoznali osmičku najlepších. Veď tá sa vykryštalizuje omnoho skôr. Chápem však, že tu ide o peniaze, veď každý duel znamená financie pre oba tímy, ligu, majiteľov, hráčov. Všetkému rozumiem, to je aj dôvod, prečo si myslím, že sa v dohľadnom čase nič nezmení," uviedol podľa ESPN.com 36-ročný krídelník Dallasu, jedna z ikon ligy líg. 

 

LeBronovi ulahodil "lockoutový" model v skrátenej sezóne 2011/2012 so 66 zápasmi základnej časti. "A nehralo sa dva dni po sebe, čo sa mi pozdávalo. Zhodol som sa aj s inými hráčmi, že 82 zápasov je priveľa," citoval Yahoo! Sports 29-ročného krídelníka Clevelandu, ktorý má v nohách 842 vystúpení v základnej časti a 158 v play-off. 

 

Na hráčov v skrátenom experimente čakajú štyri jedenásťminútové štvrtiny namiesto rovnakého počtu tradičných dvanásťminútových v základnom hracom čase. "Na nedávnom stretnutí trénerov sa diskutovalo o dĺžke zápasov. Padol návrh, aby sme ich skúsili skrátiť. Zápas medzi Nets a Celtics nám poskytne nejaké predbežné údaje, ktoré nám pomôžu pri analýze dĺžky stretnutí," uviedol prezident basketbalových operácií NBA Rod Thorn.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies