NBA: Nowitzki obetuje milióny, aby bol Dallas lepší

NETKY.SK • 6 Máj 2014, 19:04 • 2 min
NBA: Nowitzki obetuje milióny, aby bol Dallas lepší

DALLAS - Dvojročné predĺženie zmluvy hodné 48 miliónov dolárov ako v prípade Kobeho Bryanta nie je cesta, akou sa Dirk Nowitzki vyberie pri rokovaniach po skončení tejto basketbalovej sezóny.

slovakia

left justify in out

Nemecký krídelník výrazne pomôže Dallasu, ktorému je verný celú svoju zámorskú kariéru a môže ju v ňom zavŕšiť, a poriadne pustí "žilou".

 

"Z 22,7 milióna za tento ročník v tom nasledujúcom poriadne odkrojíme. Chceme byť silnejší, takže som si, bohužiaľ, istý, že zmluvu ako Kobe nepodpíšem. Pokúsime sa nájsť kompromis medzi odmenou za to, čo som tu už odviedol a ponechaním dostatku financií pod platovým stropom na príchod lepších hráčov. Majiteľ klubu Mark Cuban sa ku mne vždy správal skvele a dlhodobo je ku mne lojálny, takže predpokladám, že nájdeme riešenie prinášajúce obojstrannú spokojnosť," uviedol podľa Dallas Morning News 35-ročný fenomén z Würzburgu, ako sám tvrdí z "nemeckého zapadákova". Nowitzki by mal v prípade úspešnej dohody inkasovať ročne približne polovicu z doterajšej sumy. 

 

Mavericks vypadli v prvom kole tohtoročného play-off so San Antoniom, ale spolufavorita na celkový triumf poriadne popreháňali (3:4 na zápasy). "Dirkules" má za sebou z pohľadu kariérnych štatistík len priemernú sezónu, zavŕšil ju ziskom 21,7 bodu (v kariére 22,5) a 6,2 doskoku v jednom zápase (8,1). Prekonával však jednu legendu za druhou, dostal sa do desiatky najlepších strelcov NBA všetkých čias. Na konte má 1188 zápasov v základnej časti - bez výnimky v drese Dallasu - a 26 786 bodov. Na ceste k nim sa v tomto ročníku "prestrieľal" cez Oscara Robertsona, Johna Havliceka, Jerryho Westa, Reggieho Millera, stále aktívneho Kevina Garnetta a Alexa Englisha. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies