NBA: New Orleans predstavili maskota - pelikána Pierra

NETKY.SK • 31 Október 2013, 11:57 • 2 min
NBA: New Orleans predstavili maskota - pelikána Pierra

NEW ORLEANS - Transformácia neworleanských Hornets na Pelicans po minulej sezóne basketbalovej NBA sa dotkla nielen názvu a loga klubu, ale aj osoby maskota.

slovakia

left justify in out

Pelicans ho predstavili v stredajšom prvom stretnutí ročníka proti Indiane, ide o pelikána Pierra s dvoma nulami na drese. Veľa radosti však po prehre 90:95 nemal.

V organizácii New Orleans od príchodu nového vlastníka Toma Bensona v apríli 2012 hľadali výstižnejšie pomenovanie asociujúce niečo charakteristické pre louisianské sídlo. Rybožravý vodný vták túto oblasť dokonale vystihuje, ide o oficiálny symbol tohto amerického štátu. Pelikány sú v oblasti Louisiany hojne rozšírené, vo svojej novele sa nimi inšpiroval spisovateľ John Grisham, ktorého preslávil neskôr Alanom J. Pakulom sfilmovaný kriminálny thriller Prípad Pelikán s Juliou Robertsovou a Denzelom Washingtonom v hlavných úlohách. 

"Keď sme preberali klub, jednou z priorít bola zmena jeho názvu reflektujúc našu kultúru a komunitu. Tento región bol v uplynulých rokoch ťažko skúšaný, pelikán symbolizuje odhodlanie bojovať a prekonávať prekážky," uviedol Benson. Pomenovanie Hornets sa od sezóny 2014/2015 vráti tímu Charlotte Bobcats, ktorý vlastní Michael Jordan. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies