NBA: Nets prepustili generálneho manažéra Kinga aj trénera Hollinsa

NETKY.SK • 11 Január 2016, 11:04 • 2 min
NBA: Nets prepustili generálneho manažéra Kinga aj trénera Hollinsa

NEW YORK - Vedenie klubu NBA Brooklyn Nets po sérii štyroch prehier odvolalo Lionela Hollinsa z postu hlavného trénera. Mužstvo dočasne povedie doterajší asistent Tony Brown.

slovakia

left justify in out

Nets v prebiehajúcej sezóne zámorskej profiligy vyhrali iba desať z 37 zápasov a v tabuľke Východnej konferencie im patrí až 14. miesto. Na zlé výsledky doplatil aj generálny manažér Billy King, ktorého majiteľ klubu Michail Prochorov takisto prepustil.

 

"Po dôkladnom zvážení som sa rozhodol, že je čas na nový sviežy štart a nové smerovanie tímu. Vo zvyšnom priebehu sezóny môžeme starostlivo prehodnocovať kandidátov na uvoľnené posty, ktorí už majú za sebou úspechy. Je jasné, že potrebujeme nového vodcu. So správnym manažmentom a trénermi vytvoríme víťaznú kultúru a Brooklynu dáme mužstvo, na ktoré môže byť hrdé," uviedol vo vyhlásení majiteľ Nets.

 

Hollins bol trénerom Nets od júla 2014, tím mal pod jeho vedením bilanciu 48 víťazstiev a 71 prehier. King, ktorý pracoval ako GM od roku 2010, by mal podľa zámorských médií naďalej pracovať v štruktúrach klubu a bude sa zrejme podielať aj na výbere nového kormidelníka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona