NBA: Neamerické vychádzajúce hviezdy prevýšili americké

NETKY.SK • 14 Február 2015, 12:33 • 2 min
NBA: Neamerické vychádzajúce hviezdy prevýšili americké

NEW YORK - Nováčikovia a druhoročiaci nepochádzajúci z USA zdolali v piatkovom zápase Rising Stars Challenge na úvod programu All-Star basketbalovej NBA výber Spojených štátov 121:112.

slovakia

left justify in out

Tradičná prehliadka najväčších talentov súťaže sa prvý raz hrala vo formáte USA proti zvyšku sveta. Ešte vlani si zmerali sily nováčikovia s druhoročiakmi bez rozdielu národnosti. Za najužitočnejšieho hráča premiéry nového modelu vyhlásili jednotku vlaňajšieho draftu Andrewa Wigginsa, ktorý v drese sveta reprezentoval Minnesotu. Kanaďan nastrieľal 22 bodov. "O takomto zápase som sníval. Verím, že raz niečo podobné zažijem aj na olympijských hrách,“ povedal Wiggins.

 

Tréner mladíkov USA Alvin Gentry mal výhradu k novému formátu. “Myslím si, že by to chcelo zmenu. Mala by hrať Severná Amerika proti zvyšku sveta. Vtedy by sme mali Kanadu a s ňou Wigginsa,“ cituje web NBA.com asistenta trénera Golden state Warriors. 

Výsledok: 
Výber sveta - Výber USA 121:112 (69:67, 52:45) 
Najviac bodov: Wiggins 22, Gobert 18 (12 doskokov), Mirotič a Bogdanovič po 16 - Oladipo a LaVine po 22, Burke 17 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies