NBA: Najstarší hráč Steve Nash potiahne ešte rok a skončí

NETKY.SK • 30 Júl 2014, 11:55 • 2 min
NBA: Najstarší hráč Steve Nash potiahne ešte rok a skončí

LOS ANGELES - Kontrakt na 9,7 milióna dolárov s Los Angeles Lakers za nasledujúci ročník bude posledným v bohatej kariére najstaršieho basketbalistu v súčasnej NBA Steva Nasha.

slovakia

left justify in out

"Myslím si, že toto bude moja záverečná sezóna. Stále však milujem hrať, trénovať a zlepšovať sa. Pevne dúfam, že mám pred sebou mnoho rokov bez basketbalu, takže bude fajn potiahnuť ešte tento jeden na palubovke," povedal v dokrútke pre Sport TV 40-ročný pracovitý stredný rozohrávač (nar. 7. februára 1974), ktorý je v historickom rebríčku najlepších nahrávačov s 10 335 asistenciami na tretej priečke za Jasonom Kiddom (12 091) a Johnom Stocktonom (15 806). 

 

V juhoafrickom Johannesburgu narodený Kanaďan Nash až do svojho príchodu do Lakers v júli 2012 rozdelil kariéru medzi Phoenix a Dallas. Je dvojnásobný najužitočnejší hráč NBA (2005, 2006) a osemnásobný účastník Zápasu hviezd. Ešte nikdy nezískal titul. Streleckú úspešnosť z hry si udržiava tesne pod 50 percent, na čiare trestného hodu stále patrí medzi najlepších v súťaži. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona