NBA: Na Sterlinga vytiahli ďalší rasizmus

NETKY.SK • 4 Jún 2014, 10:14 • 2 min
NBA: Na Sterlinga vytiahli ďalší rasizmus

LOS ANGELES - Hádka s milenkou nebola asi ojedinelým výbuchom rasistických nálad čoskoro už len exmajiteľa basketbalových Los Angeles Clippers Donalda Sterlinga.

slovakia

left justify in out

Niečo podobné ako V. Stivianová si vraj od neho vypočula aj jeho bývalá zamestnankyňa Maiko Maya Kingová. Tvrdí, že mala so Sterlingom románik, ale keď odporovala jeho neustálym "rasistickým a sexistickým posmeškom", dostala sa do nemilosti a v máji ju prepustil z pozície osobnej asistentky a správkyne v jeho nadácii. V pondelok na neho podala žalobu na súde v Los Angeles, žiada proces s porotou. Obvinila Sterlinga z diskriminácie, konania s úmyslom pomsty a zámerného spôsobovania citového utrpenia. Zastupuje ju známa právnička Gloria Allredová. Sterlingov obhajca Bobby Samini označil podnet za nepodložený a smiešny. "Tú ženu Doland Sterling nikdy nezamestnával. Jej tvrdenia sú motivované snahou o osobný prospech," reagoval.

 

Kingová bola v minulosti vydatá za Afroameričana a má s ním dve deti. Sterling jej vraj kládol otázky typu: "Ako si mohla byť vydatá za černocha? Prečo si priviedla na svet ďalších čiernych?" Údajne jej tiež navrhol: "Vezmem ťa z čierneho sveta, budeš žiť vo svete bielych." 

 

Podľa NBA Sterling poškodil súťaž a jej ďalších účastníkov svojimi rasistickými vyjadreniami v rozhovore s milenkou V. Stivianovou. Komisár NBA Adam Silver mu uložil doživotný zákaz pôsobenia v lige, pokutu 2,5 milióna dolárov a vyvinul na neho nátlak, ktorý vyústil do predaja organizácie bývalému výkonnému riaditeľovi Microsoftu Stevovi Ballmerovi za 2 miliardy USD. Transakciu ešte musí schváliť Rada guvernérov NBA. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies