NBA: Mutombo medzi večnými menami Atlanty

NETKY.SK • 25 November 2015, 09:49 • 2 min
NBA: Mutombo medzi večnými menami Atlanty

ATLANTA - Päťdesiatpäťka je v Atlante posvätná a nijaký basketbalista miestnych Hawks už nebude môcť byť jej nositeľom. Päť sezón (1996 - 2001) patrila Dikembemu Mutombovi a v polčasovej prestávke utorňajšieho zápasu NBA s Bostonom dres s týmto číslom vytiahli pod strechu Philips Areny.

slovakia

left justify in out

"Nikdy som si nemyslel, že raz vyradia môj dres. Úžasné, že moje meno tu teraz zostane naveky," povedal v súčasnosti 49-ročný Mutombo, ktorý v roku 1996 podpísal s Atlantou zmluvu ako voľný hráč a v klube zostal až do februára 2001.

 

Pivot z DR Kongo mal počas kariéry kuriózne vyšší priemer doskočených lôpt na zápas (10,3) než bodov (9,8). Zblokoval 3289 striel (2,8 na jeden duel), viac má na konte len Hakeem Olajuwon (3830).

 

Mutombo sa po skončení kariéry angažoval v humanitárnej sfére, v rodnej DR Kongo dal prostredníctvom svojej nadácie postaviť nemocnicu, ktorá už pomohla 140 000 ľuďom. Dvakrát za svoje zásluhy dostal od NBA J. Walter Kennedy Citizenship Award. V septembri ho uviedli do basketbalovej Siene slávy NBA v americkom Springfielde.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona